“Seadus on seadus. Selle koha pealt on raske midagi kommenteerida,” ütleb praegu veel riigikogu palgal olev parteitu Jaan Kundla lahkumishüvitise kohta, kirjutab Õhtuleht.

Tulenevalt riigikogu liikme staatuse seadusest saab riigikogu liige volituste lõppemisel ühekordse hüvitise. Kes on rahvast esindanud vähemalt aasta, saab kaasa kuue kuu palga, alla aasta töötanu lahkub aga maksimaalselt kolme kuu palgaga. Kuue kuu hüvitis on 19 536 ja kolme kuu oma 9768 eurot.

Kui paljudele seda prisket hüvitist makstakse, pole enne parlamendi uue koosseisu töölehakkamist selge, kuid praeguseks on teada, et seda saavad igal juhul need 11 riigikogulast, kes valimistel ei kandideerinud — Hannes Astok, Ivi Eenmaa, Helle Kalda, Mari-Ann Kelam, Tarmo Kõuts, Rain Rosimannus, Erik Salumäe, Ain Seppik, Jüri Tamm ning Kundla ja Harri Õunapuu.

Muide, hüvitise on ära teeninud ka see riigikogulane, kes jätkab uues koosseisus — seadus käsib talle maksta summa, mis võrdub riigikogulase ametipalgaga vastavalt eelmise koosseisu volituste lõppemise ja uues koosseisus ametivande andmise päeva vahele jäävate päevade arvule.