Tutvudes 20 riigikogu saadiku esimese üheksa kuu kuluhüvitistega selgus, et internetiportaali rate.ee looja Andrei Korobeinik üürib kasutusrendilepingu alusel juba 2011. aasta aprillist firmalt Rate Solutions sõiduautot Honda Accord.

Firma Rate Solutions kuulub äriregistri järgi alates 2006. aasta oktoobrist kahele äriühingule: Andrei Invest OÜ ning Serenda Estonia OÜ. Nende kahe firma omanikeringi kuulub aga ka Korobeinik ise ning lisaks talle ka veel teiste seas tehnoloogiaettevõtja Allan Martinson.

Seega saab saadik kasutada autot, mille rendi eest kasseerib ta lisaks 3380-eurosele palgale iga kuu kuluhüvitistest 480 eurot, mille omakorda tasub endale kuuluvale firmale ehk siis põhimõtteliselt iseendale.

Kui Delfi küsis nimetatud olukorra kohta saadikult selgitust, vastas Korobeinik ajakirjanikule saadetud lakoonilises teates, et antud tehingu puhul on tegemist kaheaastasega kasutusrendilepinguga ning see on sõlmitud ajavahemikuks aprillist 2011 kuni aprillini 2013. Seda, miks selline olukord on tekkinud ning mis on selle olukorra tagamaad, saadik ei selgitanud.

Saadiku majanduslike huvide deklaratsioonist võib välja lugeda, et tema sõiduauto kasutusrendi kogusumma on 16 800 eurot ning tema esimese üheksa kuu kuluhüvitiste arvete põhjal tasuti saadikule iga kuu 480 eurot auto rendi eest.

Korobeinik kuulub Reformierakonda alates 2011. aasta jaanuarist ja kandideeris erakonna nimekirjas 2011. aasta riigikogu valimistel Pärnu maakonnas. Ta sai 2057 häält, kuid parlamenti ei pääsenud.

Riigikogu juhatuse otsusega sai Korobeinik riigikogu liikmeks alates 2011. aasta 6. aprillist, kui kultuuriminister Rein Lang oma ministritoolile asus.