Riigikogu kultuurikomisjoni esimees Urmas Klaas rääkis Delfile, et eile kohtus komisjon Eesti rahvusringhäälingu ja Eesti ringhäälingute liidu esindajatega ning ringhäälingute liidu kirja alusel arutati reklaami ja sponsorteabe esitamist Eesti rahvusringhäälingus.

Omapoolseid selgitusi jagasid ERRi nõukogu esimees Agu Uudelepp ja ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa, kes kinnitasid Klaasi sõnul, et rahvusringhääling ei riku seadust.

Kultuurikomisjon otsustas pöörduda riigikogu õigus- ja analüüsiosakonna poole ja paluda, et osakond teeks juriidilise ekspertiisi, et välja selgitada, kas Eesti rahvusringhäälingu seadus vajab mingil viisil täpsustamist, et reklaami ning sponsorteabe erandkorras esitamine selgemalt sõnastada.

"Rõhutan just sõna erandkorras. Minu isikliku arvamuse järgi, ei tohiks rahvusringhääling üldjuhul reklaami esitada," sõnas Klaas.

ERRi nõukogu esimees Agu Uudelepp selgitas komisjonile, et uuenenud rahvusringhäälingu nõukogu pole jõudnud veel arutada ei reklaami ega sponsorteabe teemat rahvusringhäälingus.

"Kultuurikomisjoni ettepanek oli, et rahvusringhäälingu nõukogu analüüsiks läbi alused, millele tuginedes nad erandkorras rahvusringhäälingus reklaami ja sponsorteavet lubavad. Kui seda on tehtud ja õigus-analüüsiosakond oma ekspertiisi esitanud, tuleb komisjon teema juurde tagasi," märkis Klaas.