Sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder ütles, et hiljuti algust tehtud vaktsineerimisega seoses on esile kerkinud murekohti ja küsimusi ning istungil soovitakse saada põhjalikumaid selgitusi.

"Oleme kuulnud väiteid, et kõik ei lähe nii sujuvalt, nagu soovitud, kuid teisalt on arusaadav, et kujunenud olukord nõuab jooksvaid lahendusi ja kiireid ümberorienteerumisi ning praegust elu ei ole võimalik korraldada ettekirjutatud stsenaariumide järgi," rääkis ta.

Mölder lisas, et kindlasti tuleb arutlusele ka järgmiste vaktsiinide turule jõudmine. "Loodame, et sellest on abi vaktsineerimisprotsessi kiirendamisel ja võimalikult peatse tavalise elurütmi juurde naasmisel," sõnas Mölder pressiteates.

Sotsiaalkomisjoni aseesimehe Helmen Küti kinnitusel näitavad uued nakatumise rekordid, et kiire ja hästi korraldatud vaktsineerimine on võtmetähtsusega. "Usun, et meie tervishoiusüsteem teeb kõik endast oleneva, et võimalikult suur hulk elanikkonnast saaks kiiremas korras vaktsineeritud," lisas ta.

Seetõttu peab ta oluliseks terviseameti ja teiste vastutavate institutsioonide järjekindlat koordineeritud informeerimist ja selgitustööd, et inimesed ei jääks vaktsineerimisega seotud murede ja hirmudega üksi.

Kütt sõnas, et tänasel istungil on ühe olulise teemana küsimuse all hooldekodude töötajate ja seal elavate inimeste vaktsineerimine. "Eakad on viirusele eriti vastuvõtlikud ja küsimus nende vaktsineerimisest esimeste seas on väga tähtis, sest nende inimeste haigestumisel on suur koormus ka haiglakohtadele, kuna vanusest ja madalamast immuunsusest tulenevalt satuvad nad sagedamini ka haiglasse," selgitas ta.

Istungile on kutsutud sotsiaalministeeriumi, terviseameti, perearstide seltsi, õdede liidu, haiglate liidu, patsientide liidu, ravimiameti, arstide liidu, haigekassa, puuetega inimeste koja, sotsiaalasutuste juhtide nõukoja ja apteekide esindajad.

Sotsiaalkomisjoni avalik istung algab kell 11.10 ja seda saab jälgida veebist.