Madise seitsme aasta pikkune ametiaeg algab pärast Indrek Tederi ametiaja lõppu 9. märtsil.

Madise ütles riigikogu ees oma kandidatuuri kaitstes, et kõiki osapooli mõista püüdev, parimale lahendusele orienteeritud ombudsman ning professionaalsusele, aususele ja järjekindlusele rajatud autoriteediga õiguskantsler vastab põhiseaduse vaimule kõige paremini.

"Hea on, kui õiguskantsler saab ühtlasi anda oma panuse õigluse ja õiguse vahekorra selgeksrääkimisel," sõnas Madise.

Madise ütles riigikogu liikmete küsimustele vastates, et õiguskantsleri töö on ühildatav üksnes ülikooli professori tööga. Kuku raadio saate "Vanamehed kolmandalt" saate juhtimine ei ole tema sõnul aga õiguskantsleri tööga ühildatav ja saatejuhina ta pärast ametivande andmist ei jätka.

Madise sõnul ei pea ta oma seniseid tegemisi häbenema ja oma senistest väärtustest juhindub ta ka õiguskantsleri töös.

President Toomas Hendrik Ilves esitas riigikogule ettepaneku nimetada õiguskantsleriks Ülle Madise mullu detsembris.

Oma otsuses põhjendas president, et Tartu Ülikooli riigiõiguse professor Madise on väga tugeva akadeemilise tausta ja pikaaegse riigihalduse kogemusega noorema põlvkonna jurist, kes on näidanud end autoriteetse ja tunnustatud juristina, kellel on suuri teeneid Eesti avaliku õiguse reformimisel.

Madise on osalenud kõikide Eesti Vabariigi põhiseaduse kommenteeritud väljaannete koostamisel, neist viimase, 2012. aasta väljaande puhul oli ta toimetuse kolleegiumi juhiks.

Senise õiguskantsleri Indrek Tederi nimetas riigikogu ametisse 12. veebruaril 2008 ja ametivande andis ta parlamendi ees 10. märtsil 2008.