1.aprillist toimub nii täiendav kui indekseerimisega seotud kasv, keskmine vanaduspension tõuseb 231 krooni. Aastatel 2005 ja 2006 toimub pensionitõus indekseerimise alusel 1. aprillil ning täiendav pensionitõus keskmiselt 100 krooni mõlemal aastal 1. juulil, teatas Delfile Riigikogu Res Publica fraktsiooni meedianõunik Alari Rammo.

Riigikogu Res Publica fraktsiooni liige Andres Kork tänas eelnõu toetamise eest ka kõiki opositsioonierakondi: “Saavutasime täna optimaalse olukorra, kus pensionitõus on lähiaastateks tagatud meie emadele-isadele ning kogumissammaste abil ka järgmistele põlvedele.”

“Sellist pensionitõusu pole Eestis varem tehtud ning nüüd on kindel, et ei kordu aastad 1999-2001, mil pensionid tõusid kolme aasta jooksul vaid 37,5 krooni,” lisas ta.

Sotsiaalkomisjoni liikmena väljendas Kork ka muret järgmiste valimiste eel vallanduvale populismilainele pensionäride olukorrast ning tegi ettepaneku leida kõikide erakondadega konsensuslik kava, mis saab pensionidega vähemalt järgmise aastakümne jooksul.