Kadri Simson ütles pressiesindaja teatel, et opositsiooni suurima erakonnana seisab Keskerakond jätkuvalt tööpuuduse vähendamise, õiglasema maksupoliitika ning kõigile kättesaadava hariduse eest. "Keskerakond loodab heale ja tulemuslikule koostööle sotsiaaldemokraatidega, et olla tasakaalustavaks jõuks parempoolse valitsuse poliitikale."

Simson lisas, et on aeg tunnistada, et Eesti primitiivne ja eranditeta maksusüsteem on saanud üheks meie raskuste põhjustajaks: "Meie maksusüsteem vajab kiiresti reformimist. Loodetavasti on Riigikogu uus koosseis enam võimeline oma pilku Euroopasse suunama."

Simson rääkis, et astmeline tulumaks võimaldab viia läbi maksusüsteemi uuendamist, mis on suunatud Eesti ettevõtluse konkurentsivõime tõstmisele ja ühiskonnas tasakaalu saavutamisele.

Simson peab oluliseks eesmärgiks seista elanikkonna vähenemise peatamise eest. "Riik peab hakkama hoolima ka neist noortest inimestest ja perekondadest, kes on viimastel aastatel majanduslikel põhjustel Eestist lahkunud. Lahkunutele tuleb anda tagasi põhjus koju naasta."

Riigikogu XII koosseisul tuleb keskenduda tööpuuduse ja sellest tingitud probleemide laheduste leidmisele. "Keskerakond esitab Riigikogu menetlusse töökohtade loomise seaduse, mis nelja meetme abil ergutab töökohtade loomet alates keerukaid tooteid eksportivast sektorist kuni sotsiaalsete töökohtadeni," sõnas Simson.