Näiteks tellis riigikogu kantselei mitmesuguste ürituste tarvis mullu 1,3 miljoni krooni eest toitlustamist riigikogu lossis tegutsevalt aktsiaseltsilt Miker.

Riigikontrolli finantsauditi osakonna peakontrolöri Ines Metsalu sõnul tulnuks nii suure maksumusega lepingu puhul korraldada riigihange lihtsustatud korras ja sellest ka aru anda.

Samuti peab riigikontroll vajalikuks side- ja õhutransporditeenuse soetamishanget. Mullu kasutas kantselei 6,6 miljoni krooni eest reisikorraldaja Kaleva Travel teenuseid, 1,7 miljoni krooni eest tasuti arveid mobiilsidefirmale EMT ja 1,1 miljoni krooni eest Tulika Taksole.

Riigikogu pressisekretäri Gunnar Paali sõnul on AS Kaleva Travel reisiteenuse vajaduse katmiseks valitud avalikul konkursil, Tulika Takso AS-i ja Tallink Takso AS-iga aga on sõlmitud koostöölepingud.

Paali pidas tavapäraseks, et riigikontroll esitab ka vähem olulisi tähelepanekud, kuivõrd hinnang riigikogu kantselei majandusaasta aruandele ja tehingute seaduslikkusele on paaril viimasel aastal olnud igati positiivne.