"Meri ühendab, mitte ei lahuta," märkis Eestimaa Roheliste esindaja Mart Saarso Urve Tiiduse väljakäidud mõtte peale, et sillad ühendavad inimesi. Lisaks Saarsole väljendasid - kes vähem, kes rohkem - skepsist sillateemal ka Kalle Laanet Keskerakonnast, sotsiaaldemokraat Kajar Lember, Ülo Kannisto Rahvaliidust ja Toomas Takkis IRL-st, kirjutab
.

"Sild on ilus unistus, kuid reaalsus on veidi teine. Seda tingimustes, kus on tehtud suuri investeeringuid sadamatesse ja praamidesse. See on aina suurem küsimärk. Mina usun, et minu silmad silda ei näe," ütles Kalle Laanet. Ka Ülo Kannisto oli kindel, et silda pole vaja. "Me peame tõdema, et meil on head parvlaevad," sõnas ta ja lisas, et asi ei olegi selles, kas on sild või laevad, vaid pigem on tähtis see, et saarlase jaoks peab väina ületamine võrduma maan-teepikendusega.

Selles osas on üleeilsest kehtima hakanud sõidusoodustus suur samm edasi. Lõplikuks eesmärgiks peaks olema tasuta ülesõit. Kajar Lember meenutas, et sillateema on tõsisemalt üleval olnud 2001. aastast, uuringutesse on suuremate tulemusteta maetud uhkeid summasid. Samas on olukord muutunud, laevaühendus on läinud paremaks. "Me peame lõpuks selle asja (kas silda üldse saab ehitada - toim) selgeks tegema, miljoneid on raisatud," märkis Lember.

"See (et sild tuleb - toim) on utoopia, samasugune utoopia nagu see, et Roomassaarde tuleks kosmodroom," väitis Mart Saarso ja lisas, et selle raha, mis silla peale kulub, võiks panna pigem Saare maakonna elukeskkonna parandamisse. Viimase mõttega nõustus ka Toomas Takkis, kes vaagis mitmeid aspekte, miks sild peaks tulema, ja leidis, et paljud neist on jaburad. Näiteks see, et siis hakkaks kiiremini mandrile jõudma.

"Ööpäevas on 24 tundi. Inimene kas oskab aega planeerida või mitte," rääkis Takkis ja lisas, et sillateema on paljuski emotsionaalne asi, mida on hea sõpruskonnas jutujätkuks arutada. Sillaarutelu vajalikkuse ja selle teema ülevalhoidmise kohta märkis Urve Tiidus, et ka Väikese väina tammi arutelu kestis 50 aastat ning kindlasti ei kahtle keegi, et tamm oli kasulik.