Esimees Ene Ergma kandideerib Tartus, esimene aseesimees Toomas Varek püüab hääli Rakveres ning teine aseesimees Taavi Veskimägi on tõmbenumber Raplas

“Tartlasena tahan toetada Res Publicat Tartus,” ütles Ergma.

Varek kandideerib Rakveres Keskerakonna esinumbrina, et kindlustada oma erakonnale parem tulemus, kirjutab Eesti Päevaleht. Valituks saades ei kavatse ta aga volikogu töös osaleda. “Elan Rakveres, olen olnud Rakvere linnapea, olen kodulinnas mitu korda varemgi kandideerinud ja sealt volikogusse otsemandaadi saanud. Miks peaksin Rakvere unustama või maha jätma?,” küsis Varek.

Oma kodulinnale Raplale on truu ka Res Publica esimees Taavi Veskimägi.

Parlamendierakondade juhtidest ei kandideeri kohalikel valimistel Reformierakonna esimees Andrus Ansip ja Rahvaliidu esimees Villu Reiljan. Eelmised valimised Tallinnas ülivõimsalt võitnud Keskerakond seab oma liidri Edgar Savisaare üles Lasnamäel. Seal kogus ta kolme aasta eest rekordilised 14 539 häält. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehest Ivari Padarist võib Eesti Päevalehe andmetel saada SDE ja Rahvaliidu ühisnimekirja esinumber Pirital.

Isamaaliidu esimees Tõnis Lukas kandideerib Tartu volikokku.

Praegu kehtib seadusesäte, mis keelab alates 17. oktoobrist kahel toolil istumise, sest president Arnold Rüütel on vaidlustanud riigikohtus seaduse, mis lubaks edaspidigi kaht valitavat ametit ühendada.