Riigikogus neljapäeval vastu võetud liiklusseaduse muudatused, mis muu hulgas lükkavad edasi juba kevadel vastu võetud liiklusseaduse kehtima hakkamise tähtaja, jõustuvad alles pärast seda, kui liiklusseadus on ise juba kehtima hakanud — niisugusele keerulisele tõdemusele on jõudnud mitmed staažikad riigikogu saadikud ja ka õiguskantsler Indrek Teder, kirjutas Eesti Päevaleht.

Seega on parlamendil tehtud seadusloomepraagi heastamiseks ilmselt vaja koguneda jõulupühade ja uue aasta vahel ning loota sellele, et president ja Riigi Teataja leiavad aega parandatud seadus välja kuulutada ja internetis avaldada.

Kogu see probleemide rägastik oleks olemata, kui riigikogu majanduskomisjon oleks viinud neljapäeval suurde saali liiklusseaduse muudatused, mille rakendussätetes oleks kirjas olnud, et „seadus jõustub üldkorras“ või „seadus jõustub 1. jaanuaril 2011”, aga paraku on kirjas, et „seadus jõustub 2011. aasta 1. juulil”.

Praegu on pimesi hääletanud saadikute ainus lootus president Toomas Hendrik Ilves, kes saab enne seaduse väljakuulutamist öelda, kuidas tema asjadest on aru saanud.

Kuid on veel kolmaski arvamus: näiteks riigikantselei Riigi Teataja osakonna juhataja Jüri Heinla arvates võib fopaad käsitleda tehnilist laadi apsuna ja asja saab parandada ilma erakorraliste istungiteta.