Reformierakondlastest riigikogulaste kuluhüvitiste arvetest selgub, et erakonna fraktsioon tegi ajavahemikul 19-20 jaanuar väljasõiduistungi Lääne-Virumaale. Täpsemalt sõitis sinna 29 fraktsiooni liiget, 3 nõunikku ja 2 riigikogu ametnikku.

Riigikogulased rentisid bussi, kinnitasid keha Rakvere linnuses ning Palmse mõisas, kuhu ka ööd veetma jäädi. Kogu see lõbu läks aga maksumaksjale maksma ligi 2020 eurot, mida kõik fraktsiooni liikmed võrdses osas olid nõus oma kuluhüvitistest katma.

Niisamuti korraldati kahepäevane väljasõit ka 12. aprillil Viljandimaale ning 14. juunil Valgamaale, kus kohtuti omavalitsuste esindajatega. Kui saadikud said Viljandimaal käidud, söödud ja magatud 2320 euro eest, siis Valgamaalt tagasi tulles esitasid nad kantseleile kulude hüvitamiseks üle 2500-eurose arve.

Kuigi oravapartei väljasõidud ei ole just kõige odavamad, siis ei jää ka teine suur parlamendierakond ehk Keskerakond neist sugugi maha ning isegi ületab ühe ürituse kulude poolest Reformierakonda. Nimelt korraldas Keskerakond juunis Haapsalus Fra Mare spaas seminari, mille tasumise eest esitati riigikogu kantseleile kukuhüvitistest katmiseks kokku 2836-eurose arve.

Niisamuti sõitsid 12. jaanuaril erakonna fraktsiooni 26 liiget Ida-Virumaale kohalike inimestega kohtuma. Kohapeal renditi saal ning paigutati saadikud ilusti ööbimiskohta. Kõik see läks kuluhüvitamiseks esitatud arvete kohaselt maksma üle 1900 euro.

Lisaks kahele suuremale erakonnale korraldasid väljasõite ka IRL, sotsid ning demokraatide ühendus.

Isamaa ja Res Publica Liit käis aasta esimesel poolel näiteks fraktsiooniga Ida-ja Lääne Virumaal maakonna arvamusliidrite ja spetsialistidega kohtumas ning mais Saaremaal ja Pärnumaal. Nende väljasõitude hüvitamiseks esitati arveid üle 1500 euro eest.

Sotsiaaldemokraadid käisid aga 30. märtsil kohtumas Valgamaa omavalitsuste esindajatega ning ka mai alguses Pärnus. Nende kahe käigu eest esitati samuti ligi 1500 euro eest arveid.

Riigikogu "aknaaluste" ehk demokraatide ühenduse üks suurimaid väljasõite oli mai lõpul Võrumaale, kus peatuti kohalike seas hästi tuntud Kubija hotellis, kus ka keha kinnitati. Selle käigu eest esitati riigikogule kuluhüvitistest maksmiseks arve summas 706,62 eurot.

Riigikogu liikme staatuse seaduse ja riigikogu kodu- ja töökorra seaduse alusel hüvitatakse riigikogu juhatuse otsusel riigikogu liikmele kuludokumentide alusel tema tööga seotud kulutused kuni 30 protsendi ulatuses liikme ametipalgast.

Sealjuures loetakse kuludokumendiks liikme või riigikogu kantselei nimele vormistatud arved, kviitungid, tšekid jms. dokumendid, mis vastavad juhatuse otsusele kulude hüvitamise kohta.