„Erikomisjon soovib näha konkreetseid samme ja vastutajaid, et e-tervis korralikult tööle saada. Täna töötab digiretsept hästi, kuid see pole ju kogu e-tervis," ütles riigikogu riigieelarve erikomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin.

Erikomisjon käsitles riigikontrolli aruannet „Riigi tegevus e-tervise rakendamisel" ning tegi sotsiaalministrile ülesandeks esitada maikuuks plaan e-tervise puuduste kõrvaldamiseks. Lisaks tuleb sotsiaalminister Taavi Rõivasel anda ülevaade, mis ajaks saavad valmis digilugu, digiregistratuur ja digipilt ning millal nad igapäevaselt kasutusele võetakse.

Erikomisjon tegi ministrile ülesandeks esitada ka selge visioon, milline on sotsiaalministeeriumi, E-Tervise SA ja Haigekassa roll projektide arendamisel. Samuti soovib erikomisjon teada, kui palju selleks raha kulub ja millised on projektide rahastusallikad.

Erikomisjon arutas riigi tegevust e-tervise rakendamisel koos Riigikontrolli, sotsiaalministeeriumi, Eesti E-tervise sihtasutuse, Haigekassa, mitmete haiglate ja kiirabi esindajatega.