Riigikogu erakorralisele istungile oli kogunenud 43 Riigikogu liiget, kuid erakorralise istungjärgu läbiviimiseks pidanuks olema kohal vähemalt 51 Riigikogu liiget.

Riigikogu erakorralise istungi päevakorras pidi olema Rahvaliidu fraktsiooni, Keskerakonna fraktsiooni, Koonderakonna fraktsiooni ja Ühendatud Rahvapartei fraktsiooni algatatud Riigikogu otsuse eelnõu AS Narva Elektrijaamad erastamisest, teatas ETAle Riigikogu pressitalitus.

Ettekandega pidi esinema Rahvaliidu liige Janno Reiljan ning kaasettekannetega akadeemik Endel Lippmaa ja majanduskomisjoni esindajana Meelis Paavel.

Eelnõu kohaselt tuleb AS Narva Elektrijaamad kui riiklikult tähtsa ettevõtte 49protsendilise osaluse erastamise vajalikkusele ja kasulikkusele lõpphinnangu andmine ning erastamisotsuse kinnitamine anda Riigikogu pädevusse. Eelnõus annab Riigikogu valitsusele korralduse avalikustada Narva Elektrijaamade erastamisega seotud lepingute paketi sisu ja esitada see Riigikogule kinnitamiseks 25. juuliks.

Samuti peab opositsioon eelnõu kohaselt vajalikuks Riigikogu liikmetest ja akadeemikute volitatud esindajatest ekspertkomisjoni moodustamist, et saaks elektrijaamade erastamisega seotud lepingute paketile sisulise hinnangu.

Valitsus on otsuse eelnõu kohaselt kohustatud tagama, et erastamisega seotud lepingupaketi avalikustamisest keeldunud firmaga ei kirjutataks alla mingeid lepinguid ja katkestataks edasised läbirääkimised.