Seetõttu ei saa Edgar Savisaar ka riigikogulase palka, kinnitas Delfile riigikogu kantselei pressinõunik Epp-Mare Kukemelk.

"Ta on riigikogusse valitud, kuid ta pole oma saadiku kohustusi täitma asunud (pole andnud ametivannet) ega ka loobunud oma kohast, seega ei ole talle määratud ka asendusliiget," selgitas Kukemelk.

Niisiis on riigikogu Savisaare puudumise ajal alates töö alustamisest 30. märtsil töötanud 100 saadikuga.

Riigikogu liikmed saavad oma töö eest ametipalka ja neil on õigus kuluhüvitisele. Kuna Savisaar pole kohast loobunud ega ka ametivannet andnud, siis pole talle ega tema asendusliikmele ka palka makstud.

Riigikogu lihtliikme palk on 3444 eurot kuus, nii et kolme kuu jooksul on välja maksmata palga näol säästetud üle 10 000 euro.

Riigikogu juhatus ootab kannatlikult otsust

Savisaarelt, kes reede varahommikul koju Hundisilmale lubati, on korduvalt küsitud, kas ta jätkab linnapeana, läheb riigikokku või ei naase tööle, kuid Savisaar on vastanud vaid, et otsustab sügisel.

Teoreetiliselt võib riigikohus riigikogu juhatuse taotlusel oma otsusega lõpetada enne täht­aega selle riigikogu liikme volitused, kes on kestvalt võimetu oma ülesandeid täitma. Riigikogu esimehe Eiki Nestori sõnul oodatakse ära, kuni Savisaare tervis lubab tal otsuse langetada.

19. märtsil viidi Savisaar Tartu ülikooli kliinikumi intensiivraviosakonda. 23. märtsil tehti talle operatsioon ja amputeeriti parem jalg ülaltpoolt põlve. Arstide sõnul leiti Savisaare organismist streptokokk, mis oli kudesid sedavõrd kahjustanud, et amputeerimine oli vältimatu.

Savisaar oli haiglaravil kolm kuud – 19. juunil lubati ta haiglast koju Hundisilmale.