Juhatus kuulutas riigikogu kantselei direktori konkursi välja jaanuaris ning konkursi viis läbi personaliotsingu- ja konsultatsioonifirma Fontes PMP. Konkursile laekusid 26 kandidaadi avaldused. Fontes viis 14 kandidaadiga läbi intervjuud ning viie tugevama kandidaadiga hindamised. Veebruaris esitas Fontes läbi viidud hinnangute ja intervjuude alusel Riigikogu juhatusele kolm kandidaati.

Juhatus kohtus kolme kandidaadiga ning langetas otsuse pärast seda kui kandidaate oli arutatud ka riigikogu vanematekogus. Vanematekogusse kuuluvad lisaks juhatusele riigikogu fraktsioonide esimehed.

Varasemalt on meedias kajastatud, et lõppvooru jõudsid kantselei senine juht Maria Alajõe ning Kristel Voltenberg. Jahilost pole avalikkuses juttu olnud.

Jahilo töötab hetkel Eesti suursaadikuna Hollandis, oma pikaaegse diplomaadi karjääri jooksul on ta olnud ka Eesti saadik Indias, Albaanias, Kreekas, Küprosel, Islandil ja Norras. Aastatel 2009-2012 oli Jahilo välisministeeriumi haldusküsimuste asekantsler, ta on töötanud samas ka siseauditi osakonna ja personaliosakonna peadirektorina.

Riigikogu juhatus tänab Maria Alajõed kantselei direktorina tehtud töö eest, samuti kõiki teisi konkursil osalenud kandidaate.