Anvelt tõstis tehtud töös esile, et varasemalt rohkem julgeolekuasutustele keskendunud Vabariigi Valitsuse julgeolekukomisjon on selle perioodiga muutunud laiahaardelisemaks ja lahendanud kõiki riigile olulisi julgeolekupoliitilisi küsimusi, vahendas riigikantselei.

Samuti on kasvanud peaministri roll riigikaitse juhtimises. "Arusaam laiapindse riigikaitse tähtsusest ja psühholoogilise kaitse vajalikkusest on hästi juurdunud," ütles Anvelt.

"Mul on olnud suurepärane võimalus töötada koos kahe erineva peaministri ja viie erineva valitsusega ning see periood on kinnitanud veendumust, et julgeolekuküsimusi võtavad riigijuhid väga tõsiselt," lisas ta.

Anvelt asus riigikantseleisse tööle 2006. aasta lõpus, enne seda töötas ta politseidirektorina Põhja Politseiprefektuuris. Tema viimane tööpäev riigikantseleis on 18. oktoobril.

Uueks koordinatsioonidirektoriks saab Kristjan Prikk, kes asub ametisse 19. oktoobril. Prikk on töötanud aastaid välis- ja kaitseministeeriumis ning on 2013. aastast riigikantselei julgeoleku ja riigikaitse koordinatsioonidirektori asetäitja. Ta on lõpetanud Tartu ülikooli politoloogia eriala ning magistrikraadiga strateegiaõpingud USA maaväe sõjakolledžis. Kristjan Prikk on läbinud ajateenistuse, on reservohvitser ja kaitseliidu liige.