Tallinna linnapea Jüri Ratas õnnitleb kolleege, sõpru ja tuttavaid lumivalge jõulukaardiga, mille esiküljele on sisse pressitud Oleviste kiriku torn ja kolmeks volditaval kaardil on ka mõni Laia tänava keskaegne maja, kirjutab SL Õhtuleht.

Kaardi sees on eesti ja inglise keeles hõbetähtedega soov „Rahulikke jõulupühi ja teguderohket uut aastat!” Linnavalitsuse pressiteenistuse andmetel trükitakse 1500 kaarti ja need maksavad veidi üle 28 000 krooni.

Pealinna volikogu veidi tagasihoidlikumad tervitused lähevad maksma 7520 krooni. Jõulujoonistusega ning Toomas Vitsuti allkirja kandvaid kaarte trükitakse 400. „Kaardi kavandiga toetame lasteturvakeskust. Seda tehti ka eelmisel aastal,” ütles volikogu avalike suhete juht Georg Pelisaar. „Kaardil on laste hulgas korraldatud võistluse võidutöö.”

Tartu saadab teele kaardiga, millel on Raekoja plats ja suur jõulukuusk. Seda kaunistavad ülikooli peahoone, raekoda, kaarsild, Jaani kirik, suudlevate tudengite, Vilde ja Wilde´i monument. Kokku maksavad jõulu- ja aastavahetuse tervituskaardid Tartule veidi alla 21 000 krooni.

President Arnold Rüütli jõulukaardil on tänavu joonistus, mille autor on 5-aastane Lily-Ann Rand. See töö on üks presidendi kultuurirahastu korraldatud laste- ja noorte loomevõistluse „Tubli laps — Eesti ehe” laureaate. Riigipea saadab välja ligikaudu 1500 tervituskaarti.

Riigikogu on tellinud 2870 jõulukaarti ja parlamendi logoga ümbrikut. Need on kujundanud Heiki Looman ja tervitused maksavad 48 790 krooni. Eri kujundusega kaardid on riigikogu esimehel ja aseesimeestel. Parlamendijuht saadab välja 300, tema asetäitjad kumbki 200 kaarti.

Stenbocki maja pole enda jõulukaarte veel välja valinud. Teada on, et valitsusjuht Andrus Ansip saadab neid teele umbes 400.