Tõenäoliselt tulevad Eestisse Soome president Tarja Halonen, Läti president Vaira Vike-Freiberga ja Leedu president Valdas Adamkus ning ka Norra kuningas Harald V. Eesti Päevalehe andmetel võib matusteks kohale sõita ka Walesi prints Charles. Valitsusringkondades on räägitud ka võimalusest, et sama võib teha USA ekspresident George Bush seenior.

“Hetkel on veel vara öelda, kes riigipeadest ja valitsusjuhtidest osaleb. Loodetavasti selgub see nädala jooksul,” lausus välisministeeriumi pressiesindaja Ehtel Halliste. Matusetalitus lükati Meri perekonna palvel ülejärgmisele pühapäevale, et presidenti saaks tulla ära saatma võimalikult palju sõpru ja toetajaid.

Presidendi ärasaatjad kogunevad 26. märtsil Kaarli kirikusse, kus toimub oikumeeniline leinateenistus. Kiriklikule teenistusele pääseb vaid kutsetega.

Matuste korraldajad plaanivad panna lähedusse Vabaduse väljakule üles suured ekraanid, et talitus jõuaks võimalikult paljudeni. Kuna tegu on riiklike matustega, siis teeb sellest otseülekande Eesti Televisioon. Huvilised saavad jälgida ka matuserongkäiku, mille täpne marsruut on veel lahtine.

Matustele eelneval päeval on kõigil soovijatel võimalik president Meriga hüvasti jätta samas Kaarli kirikus.

Tõenäoliselt maetakse Eesti suur riigimees Metsakalmistule. Kuna tegu on Eesti esimeste riiklike matustega, on tseremoonia detailne kulg hetkel veel teadmata.

President Lennart Meri matused toovad kaasa suuremahulise politseioperatsiooni ja üliranged turvameetmed. Matusepäeval tuleb Tallinnas liiklejatele kindlasti kitsendusi. Meri matustega seotud politseioperatsiooni koordineerib julgestuspolitsei, mis kaasab lisajõude kõigist politseiprefektuuridest.

Kuna 26. märtsil võib Tallinna lennujaam kõigile matusele tulijatele kitsaks jääda, on arvestatud ka variandiga, et väiksemad lennukid tuleb suunata Tartu lennuväljale.