ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa vastas, et tema pole õige inimene selgitama, mis raha eraldatud pole. "Vastata saab sellele küsimusele
ainult valitsuskabineti koosseis, kes tegi otsuse, et tuleb jätkata
venekeelse telekanali väljaarendamist eesmärgiga käivitada see 1.
septembrist 2015," kommenteeris Allikmaa.

"Meie, st rahvusringhäälingu juhatuse ülesanne on ette valmistada võimalikult konkreetne venekeelse telekanali kontseptsioon ja sellega me hetkel väga tõsiselt tegeleme. Pakume valitsuskabinetile välja kanali võimaliku struktuuri, esitame esimese visandi võimalikust saatekavast, toome välja kulunumbrid saadete ja saatepäevade kaupa, kirjeldame eesmärgid ja mõõdikud lähema kolme aasta perspektiivis, näitame ära vajalikud investeeringud kanali käivitamiseks ning püüame analüüsida, millistel leviplatvormidel peab uus kanal olema nähtav," lisas Allikmaa.

Tema sõnul püütakse anda ka põhjendatud vastuse neile, kes arvavad, et uus venekeelne kanal võiks sündida olemasoleva ETV2 asemele.

Tema sõnul on uue kanali nimest täna väga vara rääkida. Juba välja pakutud ETV3 oleks üks kehvemaid, sest venekeelne 3+ juba on ja ERRi poolt oleks üsna fantaasiavaene seda nimekuju suures ulatuses ja veel venekeelse kanali puhul korrata.

"Sellest parem oleks näiteks ETV4, sest meil on ka Raadio 4, aga õhus on veelgi paremaid tähekombinatsioone," lisas Allikmaa.

Järgmisel aastal saab ERR 2 667 849 eurot ehk 38 protsenti eelmisest aastast rohkem hoonete renoveerimiseks ning uue tehnika soetuseks.