Tallinna Pedagoogikaülikooli tudengid avaldavad nördimust valitsuse lühinägeliku hariduspoliitika üle, teatas Delfile Tallinna Pedagoogikaülikooli Üliõpilasesindus.

Riigi eesmärgiks tehnoloogilised erialad kuulutanud valitsus kinnitas investeeringute kava 2003. aastal koos pedagoogikaülikooli uue õppehoonega. Käesolevaks hetkeks on eraldatud 20 miljonit krooni vastavalt valitsuse programmile, minister Maimets seda ei tunnista, nimetades rahaeraldust riigikogu otsuseks, nendivad tudengid.

Selline käitumine valitsuse poolt sunnib kõiki koole oma arendusprojektides riiki umbusaldama, teatavad tudengid. „Kindlad saavad olla vaid need, kes teavad järgmise haridus- ja teadusministri prioriteete,” lisavad nad.”

Ülikoolile pealesunnitud laenu tagasimaksmine seab üliõpilased raskesse olukorda. Tudengid ei nõustu sellise suhtumisega ning on nõus vajadusel ka tänavatele minema, et enda ja oma kooli eest seista.

„End Res Publica sunnil Tallinna Ülikooli toetajaks kuulutanud Toivo Maimets edastas alles erakonna survel Tallinna Ülikooli loomise eelduseks oleva Tallinna Pedagoogikaülikooli nimemuudatuse eelnõu ministeeriumist valitsusse, et valitsus saaks eelnõu riigikokku menetlusse anda,” kirjutavad tudengid. TPÜ üliõpilaskond ootab koalitsioonierakondade otsustavat sekkumist oma maine päästmiseks.