Konverentsi "Miks Balti riikide julgeolek peaks olema oluline Ameerika Ühendriikide jaoks?" peaesineja on julgeolekuekspert ja endine USA saadik NATO juures Kurt Volker, teatas fond.

Volkeri sõnul on Ameerika Ühendriikidele olulised igakülgsed head sidemed Balti riikidega ning ka nende riikide julgeolek. "Ameerika Ühendriikidele on oluline, et maailmas austatakse ja kaitstakse väärtusi, mille eest me seisame – vabadus, demokraatia, turumajandus, seadused ja inimõigused. Oht Balti riikidele tähendab ohtu ka Ameerika Ühendriikidele, sest see on oht nende väärtuste pihta," kommenteeris Kurt Volker enne aastapäevakõne.

Viiendat aastat tegutseva Balti-Ameerika Vabaduse Fondi ehk BAFFi põhieesmärk on USA ja Balti riikide vaheliste sidemete tugevdamine läbi erinevate hariduslike vahetusprogrammide, mis võimaldavad eestlastel, lätlastel ja leedulastel täiendada enda teadmisi ja kogemusi USA ettevõtetes ja ülikoolides.

BAFF tegutseb Baltimaades alates 2010. aasta sügisest. Viie aasta jooksul on erinevates fondi pakutavates stipendiumiprogrammides osalenud üle 330 inimese Baltimaadest.