Ka varasematel aastatel on Rõõmus käinud linnavalitsuse jõuluvastuvõtul ja neil kordadel oli Savisaar ürituse juht, tema tervitas saabujaid ja pidas seejärel kõne sellest, mida linnas aasta jooksul tehtud on.

Sel aastal uksel saabujaid tervitanud vastuvõtjat polnudki ja lühikese kõne pidas hoopis linnapea kt Taavi Aas. Sel aastal tõlgiti kõne ka inglise keelde, sest kohal oli varasemast enam diplomaate.

Savisaar oma ametiketiga ilmus üritusele hoopis natuke peale selle algust, võttis oma koha sisse ja kuulas, mida räägiti. Ametiketist ei osanud Rõõmus midagi rääkida.

Altkäemaksukahtlustuse saanud Savisaar on kohtu otsusega kõrvaldatud Tallinna linnapea kohuste täitmisest ja ta ei saa ka linnapea palka. Samas ei ole tema asemele ka uut linnapead valitud ja tema ülesandeid täitev Taavi Aas on linnapea kohusetäitja, mitte linnapea.

Prokuratuur kommenteeris täna, et Tallinna linnapea ametiketi kandmise korra otsustab linnavolikogu. Praeguse tõkendi karmistamist saab prokuratuur taotleda juhul, kui Savisaar asub tunnistajaid mõjutama endale soodsaid ütlusi andma või takistab muul viisil kriminaalmenetlust.