"Küsimus legitiimsusest või mittelegitiimsusest pole nii tähtis. Peamine on, et inimesed tunneksid end hästi, oleksid rahul selle tulemustega," lausus Savisaar Ria Novosti teatel.

Keskerakonna pressiteenistus teatas, et Edgar Savisaar sattus RIA Novosti poolse uudiste moonutamise ohvriks ning Keskerakond esitas sinna vaidlustuse.

"Juhime teie tähelepanu RIA Novosti väärinformatsioonile tänasest Tallinna linnapea esinemisest Moskva Diplomaatilises Akadeemias. RIA Novosti on pannud uudise pealkirjaks „Tallinna linnapea: küsimus Krimmi referendumi legitiimsusest ei ole tähtis“. Tegelikult ei rääkinud Savisaar referendumi legitiimsusest üldse, vaid rääkis inimohvritega lõppenud sündmustest Kiievis, mis on tähtsamad. Savisaar pidas silmas, et Eesti iseseisvus ilma ühegi inimohvrita," teatas Keskerakond.

Märtsi alguses kritiseeris Savisaar Ukraina uut võimu, nimetades neid kaikameesteks. Teravalt kritiseerisid Ukraina eelmise presidendi Viktor Janukovõtši kukutanud uusi võime ka kõik Keskerakonnale alluvad meediakanalid.

Pühapäevasel Krimmi referendumil hääletas Vene Föderatsiooniga ühinemise poolt Krimmi võimude esialgsetel andmetel 96,77 protsenti osavõtnutest.

Vaata esimest lõiku Edgar Savisaare esinemist Moskva Diplomaatlises akadeemias:


Edgar Savisaare sõnavõtu teine lõik:

Edgar Savisaare sõnavõtu kolmas lõik:

Vaata fotogaleriid: