Esitatud muudatuse kohaselt kuuluksid ringhäälingunõukogusse kaks esindajat igast riigikogu fraktsioonist.

Eelnõu teisel lugemisel 6. detsembril hääletas riigikogu täiskogu eelnõusse kultuurikomisjoni tehtud muudatusettepaneku, mille kohaselt koosneks ringhäälingunõukogu nii riigikogu liikmetest kui ka ringhäälinguvaldkonna tunnustatud asjatundjatest. Selle ettepaneku poolt hääletas 46 ja vastu oli 36 riigikogu liiget. Vastavalt heaks kiidetud tekstile kuuluks ringhäälingunõukogusse üks esindaja igast riigikogu fraktsioonist ja neli asjatundjat rahvusringhäälingu tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjate hulgast. Sama sõnastusega läheb eelnõu teise lugemise jätkamisele 20. detsembril.

Komisjon langetas ka otsuse, et juhul kui täiskogu hääletab eelnõusse Keskerakonna fraktsiooni ja Reformierakonna fraktsiooni esitatud muudatusettepaneku, siis eelnõu teine lugemine katkestatakse, teatas riigikogu pressitalitus.

Kultuurikomisjoni liige Jaak Allik ütles komisjoni istungil, et see otsus võib tuua kaasa selle, et valitsus võtab eelnõu tagasi. Sellele vaatamata jäi komisjon oma seisukoha juurde, et ringhäälingunõukogu täielik politiseerimine ei ole põhjendatud. Keskerakonna ja Reformierakonna muudatusettepanekut toetas 3 ja vastu oli 6 komisjoni liiget.