Kahe mürgituse tagajärjel surnud kuldse retriiveri omanik Anna on välismaal ning loomadega tegeles tema naaber. Anna rääkis Delfile, et koerad võisid mürki saada kuni neli päeva enne esimese koera suremist esmaspäeval.

Loomad ei söönud midagi kaks päeva ja oksendasid, kuid nende eest hoolitsenud naaber arvas, et põhjuseks on omanike äraolek ja ei osanud muretseda. Esmaspäeval helistas ta aga Annale ja ütles, et üks koertest on pikali maas; paari tunni pärast helistas ta uuesti ja rääkis, et tema arvates on üks koertest surnud.

Anna palus koeri vaatama minna oma sõbral Pedrol, kes viis veel elus olnud koera loomade kiirabi kliinikusse, kus loom teisipäeval natuke liikus, nii et Anna lootis, et kõik saab siiski korda. Kolmapäeval selgus, et koera neerud on töötamast lakanud ja ta suri sama päeva hilisõhtul.

Anna sõber Pedro rääkis Delfile, et koerte sümptomid nagu oksendamine ja neerude töö lakkamine viitasid arstide sõnul selgelt mürgitusele ja surma põhjustas olmemürk. Kliinikus võeti ka vereproovid, mille põhjal kindlaid järeldusi saab teha. Lisaks on Anna sõnul igaks juhuks analüüside tegemiseks olemas ka okseproov.

Anna rääkis, et eile tehti politseile ka avaldus, millele veel tema teada vastust ei ole tulnud. Portugalist pärit Pedro avaldas lootust, et asja uuritakse. Mees märkis, et kuigi tema koduriigis on palju hulkuvaid koeri, siis mürgitamisjuhtumitest ta ei ole kuulnud. Pedro lisas, et Stroomi mets on avalik koht, kus ka lapsed mängivad, mistõttu võib mürgine liha olla seal oht ka inimestele.

Pedro lisas, et ta on äärmiselt vihane ning mõte sellest, et keegi võib loomi mürgitada, tekitab temas vastikust.