Eriolukord ei ole praegu seadnud piire söögikohtadele ning seetõttu leiab ka korraldustiim, et restoranide nädala ära jätmine pole vajalik.

“Kui klient soovib oma külastusest loobuda, siis vastavalt reeglitele reserveeringute eest raha ei tagastata,” ütlesid nad. Loobumise korral on võimalus vautšer edasi kinkida.

“Tallinna restoranide nädalal ei korraldata toitlustusasutustes eraldi üritusi, mis soosiksid kogunemisi, vaid tegeletakse restorani põhitööga ehk söögi ja joogi serveerimisega külastajatele. Eriolukorra piirangud ei puuduta toitlustusasutuste tavapärast tööd,” sõnas riigikantselei strateegilise kommunikatsiooni nõunik Jürgen Klemm.

Nädalasest üritusest osavõtvaid restorane on kokku 75. Kuidas tagavad restoranid turvalisuse, et inimesed üksteise tervist ohtu ei seaks? Lore Bistroo Facebooki lehel on kirjas, et nad asetavad külalised teineteisest eemale istuma, lubades jälgida korralikult kõiki ette antud soovitusi.

Jaapani restoran Kampai on samuti kirjutanud, et on tähelepanelikud ning arvestavad ohutusnõuetega. “Me oleme alati hügieeninõudeid äärmiselt kõrgel kohal hoidnud ning see ei muutu kunagi,” kirjutasid nad oma Facebooki lehel.