Tänavu tehtud arst-residentide küsitlusest selgus, et eriarstiks spetsialiseeruvad noorarstid töötavad tegelikult täistööajaga, kuid palka makstakse neile vaid nelja päeva eest nädalas.

Nooremarstide ühendus ja arstide liit on residentidele tasustatud täistööaega taotlenud juba aastaid, nüüd on see punkt ka streiginõudmiste hulgas.

„Hanno Pevkur on korduvalt väitnud, et tervishoiutöötajate probleemid peab lahendama haiglate liit kui tööandjate ühendus, aga arst-residentide kohta ei pea see paika,“ ütles nooremarstide esindaja Märt Põlluveer.

Residentuurikohti finantseeritakse riigieelarvest sotsiaalministeeriumi kaudu ning seda raha käsutab sotsiaalminister. "Ministri väited, justkui sooviks residendid õppetöö kaotamist on vale. Reaalses elus ei saa võtta haiglast vaba päeva, et raamatukogus või internetis istuda, seda tehakse siiski vabast ajast. Residendid soovivad läbirääkimistel arutada sotsiaalministriga oma töö tasustamise küsimusi," selgitas Põlluveer.

Märt Põlluveer lisas, et ebameeldivatest ülesannetest oskab igaüks kõrvale põigelda ja noored arstid ootavad minister Pevkurilt mehisust tulla täna läbirääkimiste laua taha.