Sellel aastal oma kümnendat taasloomise aastat tähistav logistikakeskus viib sellises mahus reservõppekogunemist läbi esimest korda. "Meile on see hea test, kuivõrd oleme nende aastatega arenenud. Kuid olen uhke, et reservväelasi hakkavad õpetama kaitseväe parimad sõjaväelogistikutest instruktorid,“" ütles kaitseväe teatel logistikakeskuse ülem ja õppuse üldjuht kolonelleitnant Kalev Koidumäe.

Reservpataljoni ohvitserid ja allohvitserid tuletavad õppekogunemise esimese seitsme päeva jooksul meelde ajateenistuses õpitud üksikvõitleja oskusi ning staabi- ja juhtimisprotseduure.

9. mail liitub õppusega reservpataljoni reakoosseis, kes viie päeva jooksul tuletavad reservohvitseride ja –allohvitseride käe all meelde üksikvõitleja ning erialaspetsialistide nagu autojuhtide, meedikute ja kokkade oskusi. Samuti harjutatakse allüksuse tegutsemist olukordades, kus motoriseeritud rännakul puruneb sõidukil rehv, teel leitakse taksitus, satutakse liiklusõnnetusse või kui tuleb evakueerida katkist sõidukit. Samuti õpitakse kolonnide julgestamist ja tegutsemist sattumisel vaenlase varitsusele.

Õppus kulmineerib 15. mail kolmepäevase koostööharjutusega, kus lihvitakse transpordipataljoni allüksuste omavahelist koostööd erinevate pataljonile püstitatud ülesannete täitmisel. Samal ajal treenib logistikakeskuse staap strateegiliste vedude planeerimist ning keskalluvusega üksuse tasandi staabiprotseduure.

21. mail toimub Klooga harjutusväljal kõigil õppusel osalenud kaitseväelaste pidulik rivistus, kus ergutatakse silmapaistvamaid reservväelasi. Õppekogunemine lõpeb 22. mail.

Õppuse põhitegevus toimub Klooga harjutusalal ning Tallinna lähistel Männiku harjutusalal.