„Kutsusime reserviga ja lõppkokkuvõttes saime kahuripatarei mehitatud reservohvitseride ja reakoosseisu osas saja- ja meeskonnaülemate osas 128-protsendilise täituvusega,” lausus õhutõrjepataljoni ülem major Mati Tikerpuu. Sellise täituvusega reservõppusi näeb kaitsevägi harva, kirjutas Eesti Päevaleht Onlines.

Tikerpuu sõnul kasutati seekord reservväelaste kohalekutsumiseks tavapäraste kõrval ka mitteametlikke kanaleid: infot jagati suhtlusportaalis Orkut, reservväelastega suheldi isiklikult telefoni teel.

Tikerpuu tõi reservväelaste hea suhtumise näiteks veel asjaolu, et kaks meest tulid kohale hoolimata vigasest tervisest. „Nooremseersant Berensil oli küll randmevigastus ja selle kohta ka arstitõend. Reamees Luup ilmus formeerimispunkti kipsis käega ning hoolimata pakutud vabastusest lausa nõudis enda vastuvõtmist,” lausus Tikerpuu.

Ka laupäeval üksuse lahinglaskmisi inspekteerinud kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots tõi õhutõrjujad kõigile teistele reservväelastele eeskujuks. „Need mehed mõistavad, et kaitsevõime tagamine ei saa olla üksnes kaitseväe ülesanne, iga reservväelane, üksikisik ja organisatsioon saab anda oma panuse riigikaitsesse," ütles Laaneots.