Res Publica kandidaat haridus- ja teadusministri kohale on Tartu ülikooli rakubioloogia professor, molekulaar- ja rakubioloogia instituudi juhataja ning geeni- ja keskkonnatehnoloogia tippkeskuse juhataja Toivo Maimets. 45-aastane Maimets on kolme lapse isa.

Rahandusministrina näeb erakond Tallinna endist linnapead Tõnis Paltsi. Palts on lõpetanud Tallinna tehnikaülikooli raadioinsenerina. Ta on olnud Levicom Grupi asutaja ja nõukogu esimees, AS Ritabell nõukogu esimees, RAS Ringhäälingu Saatekeskus juhatuse liige ja Tallinna Kaabeltelevisiooni nõukogu esimees. 50-aastane Palts on viie lapse isa.

Erakonna kandidaat justiitsministri kohale on riigikontrolli endine direktor, Res Publica aseesimees Ken-Marti Vaher. 28-aastane Vaher on lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja lõpetamas magistrantuuri Tallinna pedagoogikaülikoolis.

Sotsiaalministriks pakub Res Publica Lääne-Viru endist maavanemat Marko Pomerantsi. Pomerants on lõpetanud Tartu Ülikooli geoloogia erialal, ta on avaliku halduse magister. 38-aastane Pomerants on kahe lapse isa.

Peaministrikandidaat Juhan Parts teeb riigikogus esmaspäeval ettekande valitsuse moodustamise alustest, selle järel otsustab riigikogu avalikul hääletusel talle volituste andmise valitsuse moodustamiseks. Kui riigikogu annab Partsile volitused ja president valitsuse ametisse nimetab, võivad ministrid juba neljapäeval ametivande anda.

Reformierakonna pakub kaitseministriks Tartu senist abilinnapead Margus Hansonit, majandus- ja kommunikatsiooniministriks riigikogu liiget Meelis Atoneni, kultuuriministriks Tallinna Nõmme linnaosa senist vanemat Urmas Paeti ja rahvastikuministriks riigikogu liiget Paul-Eerik Rummot. Välisministrina jätkab Kristiina Ojuland.

Rahvaliit kandidaat keskkonnaministriks on partei esimees Villu Reiljan ning põllumajandusministriks riigikogu liige Tiit Tammsaar. Sisejulgeoleku eest vastutavaks siseministriks peaks saama mitme ministeeriumi kantsler olnud Margus Leivo ning regionaalküsimustega tegelevaks siseministriks Tartu endine maavanem Jaan Õunapuu.