Res Publica täita olevale ettevõtlusküsimustega tegeleva abilinna kohale sai mandaadi Kaupo Reede, lausus Delfile Res Publica Tallinna piirkonna juht Sven Sester. Sotsiaalküsimustega tegelevaks abilinnapeaks pakub erakond Tallinna Perearstide seltsi esimeest Diana Ingerainenit (33).

Uues linnavalitsuses ettevõtluse, transpordi ja keskkonna eest vastutav Kaupo Reede on Tallinna volikogu Res Publica fraktsiooni juht ning töötas seni konsultatsioonifirma AAA1 juhatuse esimehena.

Sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna abilinnapea kandidaadiks esitatud Diana Ingerainen on Tallinna Perearstide Seltsi esimees ning Eesti Arstide Liidu ja Eesti Perearstide Liidu juhatuse liige.

Reformierakonnale jäävad nende senised kohad: volikogu esimehe koht, mida praegu täidab Maret Maripuu, ja kolm abilinnapea kohta: Peep Aaviksoo teede ja heaolu alal ja Tatjana Muravjova linnaplaneerimise ning hariduse alal.

Rahvaliidu aselinnapea on linnavarade ja maadega tegelev aselinnapea ja Mustamäe linnaosa vanem, ütles kolmapäeval Delfile Mario Sootna. Kes nendele kohtadele võiks asuda, ei osanud Sootna kolmapäeval veel öelda.