Res Publica meediajuht Allar Tankler tõdes, et Peipsi Grupp pole tema mälu järgi varem erakonnale raha andnud, kuid ei näinud esmakordse, 100 000kroonise annetuse ning maksuametis toimunud muutuste vahel seost, kirjutas Eesti Päevaleht.

“Firma oli oma vaidlused maksuametiga juba enne selgeks vaielnud, kui Palts sisejuurdluse maksuametis algatas,” kinnitas Tankler.

Peipsi Grupi juhtumi tõi Palts välja ka maksuameti endise juhi Aivar Sõerdi taandamise käskkirjas.

“Ma ei näe seda asja, mida saaks Peipsi Grupp Res Publicalt tahta ja mida saaks meie erakond nende jaoks teha. Riigikohtu otsus oli varem olemas ja kohtuotsus sai ka maksuameti poolt täidetud. Seal pole poliitikutel midagi peale hakata,” möönis Tankler.

Ühingu Korruptsioonivaba Eesti kaasesimees Tarmu Tammerk tõdes, et tegemist on huvipakkuva juhtumiga, kus põhiküsimuseks on see, miks otsustas Peipsi Grupp just nüüd esmakordselt erakonda toetada.

“Ebapiisav kontroll erakondade rahastamise üle on üks suur kivi Eesti korruptsioonikoormas,” märkis Tammerk. Peipsi Grupi esindajatega ei õnnestunud kolmapäeval ühendust saada. Firma annetus laekus Res Publica kontole 24. septembril.