Res Publica Tallinna fraktsiooni esimehe Andres Korgi sõnul oli usaldus senises koalitsioonis kadunud, teatas erakonna pressiesindaja. “Kui partner meid tõsiselt ei võta ja meile olulisi küsimusi nimetab tsirkuseks, siis ei ole mõtet edasi minna.”

“Me lootsime, et nüüd saame asuda konstruktiivsele koostööle. Paraku lõppes esimene ühine koosolek sellega, et hakkas taas vana tuntud onupojapoliitika. Leidsime, et nii pole mõtet edasi venitada, piirkonna juhatuse tänane otsus oli ühehäälne,” sõnas Kork.

Res Publica poolt määrati läbirääkimistoimkonna liikmeteks linnapea Tõnis Palts, fraktsiooni esimees Andres Kork ning piirkonna juhatuse esimees Sven Sester.

Piirkonna juhatus tegi ka volikogu fraktsioonile ülesandeks kutsuda reedeks kokku volikogu erakorraline istung.

“Uut poliitikat lubanud seltskond on tänaseks Tallinnas kaotanud küll igasuguse tõsiseltvõetavuse,” sõnas pressiesindaja vahendusel Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Keit Pentus.

“Nädal tagasi kinnitasid Res Publica Tallinna juhid meile, et soovivad koalitsiooni jätkumist kuni valimisteni. Kolm päeva tagasi istuti koalitsiooni koostöökojas ja arutati rahulikult töiseid küsimusi. Ja täna teatatakse äkki, et alustatakse jälle läbirääkimisi Keskerakonnaga,” ütles Pentus. “Selline käitumine ei ole kuidagi tallinlaste huvides ja naeruvääristab mitte ainult Res Publicat, vaid poliitikat tervikuna.”

“Reformierakond ei näe ühtegi sisulist põhjust, miks tänane koalitsioon ei võiks Tallinnas jätkata kuni sügisel toimuvate valimisteni. Aisaks takistuseks on saanud ResPublica poolne tahte puudumine,” sõnas Pentus.

Res Publica pidas juba märtsi alguses keskparteiga võimuläbirääkimisi. Tookord otsustati senise partneri Reformierakonnaga siiski jätkata. Keskerakond soovitas Res Publical jõuda selgusele, kellega koos ja kuidas Tallinna juhtida. Keskerakonna peasekretär Kadri Must põhjendas tookord läbirääkimiste lõpetamist asjaoluga, et Res Publica ei ole välja pakkunud kindlat ajakava, mille alusel hakataks uut koalitsiooni moodustama.