Erakonna esimees Juhan Parts ütles, et Res Publica töötab valimisteni jäänud perioodil kolme eesmärgi nimel, milleks on valimisvõit ja minimaalselt 35 kohta parlamendis, valmisolek valitsusvastutuse võtmiseks ja erakonna jätkusuutlikkuse tagamine. Partsi sõnul on eesmärgid seatud tulenevalt erakonna tänasest positsioonist ja valijaskonna ootustest.

“Kohalikel valimistel toetas meid viiendik Eesti elanikest, mis on uuele erakonnale väga hea tulemus,” ütles Parts. “Kuid alternatiivid on pärast kohalikke valimisi paljuski ahenenud. Valijal on 2. märtsil sisuliselt kaks valikut: kas valida tulevikku suunatud ja inimkeskne poliitika ehk Res Publica või minevikkuvaatava ja ümberjagamisele keskendunud poliitika poolt.”

Partsi sõnul on erakond pärast edukaid sisevalimisi keskendunud Riigikogu valimisprogrammi ja valimiskampaania ettevalmistamisele, teatas ETAle Res Publica turundusjuht Andres Kask.

“Res Publica jagab presidendi seisukohta, et valimiskampaanias peavad erakonnad andma oma selged lahendused Eesti peamistele arengutupikutele ja tulema välja oma lahendustega kõikide eluvaldkondade lõikes,” ütles Parts. “Res Publica nägemus järgmise nelja aasta arenguteest lähtub eelkõige kolmest sambast. Need on inimese haridus, tervis ja turvalisus. Majanduskasv on heaolu aluseks, kuid Res Publica lähtub selgelt arusaamast, et majanduskasvu ei taga mäng maksumääradega.”

Partsi sõnul on Eesti ristteel ning nüüd tuleb võtta selge suund teadmistepõhisele majandusele ja selle olulisuse suurendamisele rahvuslikus koguproduktis, mis tagab suurema heaolu igale eestimaalasele.