Res Publica liikmed Toomas Tauts ja Siim Roode küsisid esmaspäeva õhtul toimunud kohtumisel reformierakondlastega oma erakonnale kohti juurde eemärgiga tõsta Res Publica mõju linnajuhtimises. Eriti tähtsaks peetakse üht lisanduvat abilinnapea kohta, kirjutab Postimees.

Res Publica Tallinna juhatuse liige Tauts ütles, et kohtumisel räägiti kohtade jaotumisest, kuid konkreetseid nõudmisi Reformierakonnale ei esitatud.

Reformierakonna Tallinna piirkonna juht, Kesklinna vanem Keit Pentus ütles, et võimuliitlase positsioonid tulevad arutamisele reedel.

Linnapea Tõnis Palts on seisukohal, et koalitsiooni koostamisel surus Reformierakond erakondade ühinemisläbirääkimisi survevahendina kasutades Res Publicale peale ebaõiglase vastutusvaldkondade jaotuse. Ta on korduvalt öelnud, et Res Publica peaks ametikohti juurde küsima.

Keskerakond tegi ettepaneku jagada ametikohad viisil, et respublikaanidel oleks neli linnavalitsuse liiget ja neli linnaosavanemat. Res Publica ei ole lepet heaks kiitnud.

Res Publica peasekretär Ott Lumi märkis, et võimuliidu tegemine Keskerakonnaga võib erakonna liikmetele olla raskesti “seeditav”, kuid ei välista nendega käte löömist.