Res Publica Tallinna volikogu fraktsiooni esimees Andres Kork teatas esmaspäeval Tallinna linnavolikogu reformierakondlasest esimehele Maret Maripuule, et algatab kodupartei Tallinna piirkonna juhatuse tasandil edasise koostöövõimaluste arutluse.

“Reedene Tallinna koalitsiooni koostöökoda oli töine ja seal tegeleti üle mitme nädala taas rahulikult tööküsimuste lahendamisega. Seda absurdsem on lugeda /-/ Res Publica teadet, nagu oleksid neil jälle mingid probleemid tekkinud,” ütles Keit Pentus.

Res Publica Tallinna volikogu esimees Andres Kork vihjab, nagu oleks Reformierakond nõudnud Tallinna keskkonnaameti juhi kohale oma erakonnaliikme kinnitamist. “See on lihtsalt vale. Peep Aaviksoo tõi koalitsiooninõukogu ette tõesti küsimuse, kas nimetada konkursikomisjoni liikmete poolt parimaks tunnistatud reformierakondlane Madis Joosep keskkonnaameti juhiks või mitte. Linnapea Tõnis Palts leidis, et pärast põgusa taustauuringu tegemist võiks Mart Joosepi sõltumata tema erakondlikust kuuluvusest ametisse kinnitada küll.”

Pentuse sõnul tegi Reformierakond reedeses koostöökojas küll ettepaneku keskkonnaameti juhi konkurss nurjunuks kuulutada, kuid koalitsioonipartnerid ei toetanud seda ettepanekut. “Hoolimata partnerite seisukohast tühistas Peep Aaviksoo täna [esmaspäeva] hommikul keskkonnaameti juhi konkursi. Ja seda just põhjusel, et ta ei pidanud õigeks kohalikus poliitikas aktiivselt osaleva oma erakonnakaaslase ametisse nimetamist.”

“Kogu täna hommikul jälle tuure koguma hakkav tülinorimine on ilmselt selge märk sellest, et Res Publica sees on endiselt väga tugev see tiib, mis soovib kangesti heita ühte Keskerakonnaga,” ütles Pentus.

“Alles nädal tagasi saime Res Publica Tallinna juhtidelt kinnituse, et pärast koalitsioonileppe lisa allkirjastamist taastub linnas normaalne töötegemine ja koalitsioon jätkab koosmeeles sügiseni. Tänaseks on osa Res Publicast järjekordselt oma seisukohti muutnud. Selline trallitamine ei ole kindlasti tallinlaste huvides. Reformierakond peab õigeks Tallinnas tänase koalitsiooni jätkamist ja tänaseks juba korduvalt ülekinnitatud lubaduste täitmist,” lisas Pentus.