Delegatsiooni kuuluvad erakonna esimees Taavi Veskimägi ja fraktsiooni juhatuse liikmed Marko Pomerants ja Indrek Raudne, teatas Res Publica pressiesindaja.

Ühtlasi otsustati, et Res Publica nimetab oma presidendikandidaadid 6. aprillil toimuvaks viie erakonna ühiseks läbirääkimiseks järgmisel erakonna eestseisuse koosolekul 28. märtsil.

Res Publica võttis oma 28.jaanuari volikogu koosolekul vastu resolutsooni, mille põhjal on Res Publica valmis allutama erakondlikud huvid ühiskondlikele, et leida erakondade vaheline kokkulepe ühiseid väärtusi kandva presidendi valimiseks Riigikogus.

Res Publica hinnangul vajab Eesti presidenti, kes suudab mõtestada Eesti ees seisvad väljakutsed ning on teenäitaja tulevikuks. Me tahame leida kandidaadid, kes kannavad endas demokraatia ja lääneliku poliitilise kultuuriruuumi väärtusi. President peab olema inimene, kes usub üksikisiku loovusse, vabadusse ja vabaturgu kui heaolu allikasse ning julgeb kõneleda asjadest nii nagu nad on.

Res Publica osaleb läbirääkimistel teiste erakondadega sobiva presidendikandidaadi leidmiseks heas usus, et kõigil osapooltel on siiras soov jõuda kokkuleppele ühise kandidaadi osas riigikogus.