„Olen jõudnud järeldusele, et haigekassa nõukogu on sellisel kujul ammendanud oma suutlikkuse juhtida Eesti 6,7 miljardi kroonist ravikindlustuseelarvet,” kirjutas Res Publica liige Veskimägi mõne päeva eest sotsiaalministrile ja ühtlasi haigekassa nõukogu esimehele Marko Pomerantsile (samuti RP) saadetud kirjas,” vahendab Postimees.

„2006. aastal on haigekassa eelarves üle 500 miljoni krooni raha puudu,” rääkis Veskimägi. „Haigekassa nõukogus suudetakse näha üksikuid ravimite hindu, kuid ei suudeta näha, kuidas saada hakkama või mida Eesti tervishoiusüsteemis muuta, et hakkama saada.”

Veskimägi sõnul tuleb muuta rahastamist nii, et ka näiteks aastal 2015 riigi meditsiinisüsteem ikkagi toimiks.

Nüüd hakkabki sotsiaalministeeriumi ja rahandusministeeriumi ühine töögrupp erinevaid soovitusi kaaluma ning peab kokku panema programmi, kuidas Eesti meditsiini rahastamine tagada.

„Tuleb arvestada probleemi osalise lahendusena, et eesti rahvas ei saa selle raha eest kõike seda, mida ta on harjunud siiani saama,” ütles Pomerants.

Riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni aseesimees Eiki Nestor aga leiab, et haigekassa nõukogu ei ole rahanappuses süüdi ning vastused peab andma valitsus. Samuti ei saaks tema sõnul enam suurendada patsiendi omavastutust.