Narkokaristuste teema on viimastel nädalatel tõusnud Eestis üheks olulisemaks, seda eriti pärast heroiinimürgituste lainet Tallinnas märtsi algul. Selle järel on karmimaid karistusi narkoärikatele hakanud nõudma nii lapsevanemad, ajalehed kui lõpuks ka minister Märt Rask, teatas ETAle Res Publica turundusjuht Andres Kask.

Res Publica on olnud karmimate narkokaristuste nõudmise eestvedaja juba aasta algusest, märkis Kask. “On rõõm näha, et meie idee on leidnud nii ühiskonna kui ka riigi toetuse. Usume, et nüüd on aeg astuda järgmine samm ja käia välja konkreetsed ettepanekud karistuspoliitika muutmiseks,” teatas Res Publica.

Ümarlaual räägib aidsi ennetuskeskuse juhataja Nelli Kalikova teemal “Alaealised ja narkomaania Eestis — tarvitamine ja kaubitsemine”, narkomaane raviv doktor Valdur Jänes arutleb, mida teha narkosõltlasega. Piirivalveameti narkojaoskonna ülema Kalev Mõttuse teema on “Eesti narkokaubanduse jaoks — kas turg või transiitmaa?”. Õigusinstituudi professori Eduard Raska ja Riigikogu õiguskomisjoni esimehe Väino Linde ettekanded on karistuste-teemalised. Res Publica ettepanekud narkokaubanduse piiramiseks esitab Kaido Pihlakas.

Ettepanekute esitamiseks ja arutamiseks korraldabki Res Publica kolmapäeval algusega kell 12 aidsi ennetuskeskuses ümarlaua. Ettekannetele järgneb diskussioon.