Res Publica alustas Keskerakonnaga läbirääkimisi, leidmaks lahendusi tekkinud kriisi lahendamiseks ja võimalikuks koostööks linna juhtimisel, sõnas Delfile Res Publica pressiesindaja.

Keskerakonna peasekretär Kadri Must ütles Delfile, et kolmapäeval kutsub Keskerakond kokku Tallinna nõukogu, et Res Publica ettepanekut arutada ja sellele vastata. “Varem me seda ei kommentaari,” märkis Must.

Res Publica Tallinna piirkonna juhatuse liige Siim Roode sõnul on Tallinna juhtimises tekkinud tupikseisu tunnistanud nii Res Publica kui ka Reformierakond. “Keskerakonnal on volikogus suurim fraktsioon, on loomulik, et soovime läbi rääkida kõigi poliitiliste jõududega.”

Paltsi toetatud otsust teha pealinnas uus valitsus Keskerakonnaga kritiseerib teravalt Res Publica parlamendipoliitik Jaanus Rahumägi.

“Võib-olla ei anna sa endale ka päriselt aru, et sel viisil, eelistades võimu aadete järjepidevusele, sõlmides põhimõttelageda liidu Keskerakonnaga, kutsud sa esile tõsise lõhe mitte üksnes Tallinna organisatsioonis, vaid kogu erakonnas. Kuni Toompea fraktsioonini välja,” kirjutab Rahumägi avalikus kirjas Paltsile.

Rahumägi arvates toob võimuliidu muutmine pealinnas kaasa “vältimatult ka koalitsiooni muutmise Toompeal”.

Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Keit Pentus ütles Aktuaalsele Kaamerale, et Res Publica samm ei tulnud neile ootamatusena, sest Res Publica on tema sõnul pidanud Keskerakonnaga läbirääkimis juba üle nädala.

Pentuse sõnul töötab Reformierakond Res Publica poolt antud võimukriisi lahendamise ettepanekute kallal. “Ma olen üsna veendunud et reedel jõuame mõlemaid osapooli rahuldavate tulemusteni,” ütles Pentus. Tema sõnul Reformierakond Keskerakonnaga läbirääkimisi alustada ei kavatse.