Kogu viimase kahe nädala jooksul on erakonnas püsinud minu ja Jaanus Rahumägi vastasseis Keskerakonnaga koalitsiooni tegemisele, vahendab Tautsi sõnu PM Online. “Tänane [kolmapäevane] istung on erakonnasiseste repressioonide algus,” ütleb Tauts.

“Kuna mina olin vastu ja koalitsiooni tegemine jääb ära, siis on teatavad koalitsioonipoliitikud vihjanud, et see võib tähendada minu poliitilise karjääri lõppu.”

Tauts märgib, et teda võidakse sundida aktiivsest poliitikast taganema või erakonnast juhatuse otsusega välja arvata. “Olen Rahumägiga rääkinud ja me leiame, et see on läbi ja lõhki kahetsusväärne olukord. Juhtpoliitikud, kel on väga suur vastutus, panevad oma võimuambitsioonide nimel erakonna tuleviku kaalukausile.”

Res Publica peasekretär Ott Lumi möönab, et Tautsi personaalküsimuse nimel erakonna eestseisus ei kogune, kuid tema käitumist arutatakse küll. “Peamine ajend on Tautsi käitumine viimaste nädalate jooksul Tallinnas.”

Res Publica juhid heidavad Tautsile isiklike huvide eelistamist avalikkuse huvidele, näiteks haiglajuhtide vahetamise ümber toimunut ning erakonna siseinfo lekitamist avalikkusele.

Tallinna linnapea Tõnis Palts on karmilt hukka mõistnud linnavolikogu liikme ja Toomas Tautsi abikaasa Kristina Tautsi valimise Lääne-Tallinna keskhaigla haldusjuhiks.