„Hetkel kui on lähenemas riigi esimese mehe – presidendi – valimised, siis kipub enamik meediast tegelema vaid Keskerakonna esimehe ja läheneva kongressiga. Tekib küsimus, kas presidendivalimised pole siis piisavalt päevakajalised?“ märkis Reps Keskerakonna pressiesindaja Taavi Puki vahendusel.

„Läbi erinevate meediakanalite üritatakse fookusesse tõsta vaid Keskerakonda ning erinevaid inimesi provotseerides kõigile selgitada kui oluline on Savisaare väljavahetamine. Põhjus selleks on iseenesest lihtne: Reformierakonnale vajab, et Keskerakond kaotaks tugeva esimehe. Seeläbi kaoks tugev opositsioon ning luuakse ka soodne pinnas vene erakonna tekkeks.“

„Jutud Keskerakonna isolatsioonist on samuti väga ühe nurga alt vaadatud. Võime tuua mitmeid näiteid teemadest, mis tõstatati ühiskonnas vaid seetõttu, et Keskerakond sellega aktiivselt tegeles,“ selgitas Reps. „Opositsiooni põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 700 parandust praktiliselt kirjutasid seaduse ümber. Pidevalt juhtisime tähelepanu kasvavale tööpuudusele, väljarändele ja hinnatõusudele – valitsus aga raius kui rauda, et Eestis midagi sellist pole. Pärast valimisi hakati tunnistama, et probleeme siiski leidub. Kui opositsioon pole oluline ja on isolatsioonis, siis miks Keskerakonnast ja tema tõstatatud teemadest nii palju räägitakse?“

Repsi sõnul on hoopis ohtlikum see kui püütakse iga hinna eest punnitades valitsusse pääseda, sest siis on vähe ruumi läbirääkimisteks ja ollakse kergelt valmis loobuma oma ideedest ja põhimõtetest.

„Keskerakond on praegu ju hoopis kõige rahulikum erakond – 22 piirkonda 27st on teatanud, et soovivad praeguse esimehe jätkamist. Mingist viimsest võitlusest ei saa ju sellisel juhul kuidagi juttu olla,“ lõpetas Reps.