„Keskerakonna fraktsioonil on väga piinlik nii õpetajate, õpilaste kui ka lapsevanemate ees, et riigieksamite teemasse külvatakse nii suur segadus,“ ütles Reps saadetud teates.

Repsi sõnul ei julgenud koalitsioon kooliseaduse menetlemist katkestada kartes opositsiooni muudatusettepanekuid, mis oleksid puudutanud taaskord klassijuhataja tasusid, õpetajate töökoormust ja ametijärke ning tugipersonali kvalifikatsiooni.

„Kahe ööpäeva pikkune menetlus päädis täieliku seaduspraagi läbi surumisega. See eelnõu ei too haridussüsteemile kasu,“ lisas Mailis Reps.

49 poolthäälega (34 vastuhäält) võeti täna vastu valitsuse algatatud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ning sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seadus (340 SE), mille eesmärk on hariduskorralduse kaasajastamine: paremini tagada kvaliteetse hariduse võrdne kättesaadavus, muuta põhikooli ja gümnaasiumi tegutsemise vorme, õppetöö korraldust, kooli juhtimist, õpetajate tööd, nende töö tasustamist. Seaduses on säte, mis kohustab gümnaasiumi pakkuma õpilastele erinevaid valikuvõimalusi.