Reps ütles Delfile, et Aaviksood tabanud kriitika on käinud tema iseloomuomaduste ja meeskonna juhtimise stiili üle. Samuti on Aaviksoo Repsi sõnul üsna suur kaadrivahetaja. "Kindlasti teeb ta haridusministeeriumis suuri muudatusi, nii nagu ka kaitseministeeriumis. Ta olemasoleva meeskonnaga tavaliselt ei tööta, talle meeldib enda järgi meeskond kokku panna. Ta ei püüa mitte meeskonda sulanduda, vaid meeskond kas töötab tema järgi või ei tööta," lausus Reps.

"Aaviksoo ei ole dialoogi pidaja. Talle istub rohkem monoloog. Kaitseväes veel kuidagi, aga haridusinimesed ei ole sellised, kellega saaks ainult monoloogi pidada. Iga õpetaja arvab, et ta teab oma ainet kõige paremini. Tal võib tekkida sellega probleeme," ütles Reps ja lisas, et eelmisest ministriajast just seda mäletataksegi ja seda aega tagasi igatsetud ei ole. "Ta ei olnud valmis ettepanekuid kuulama, aga võibolla on inimene muutunud."

Ise Reps Aaviksood kritiseerima ei kiirusta. "Mina olen püüdnud hoida seda joont, et ma esimesed sadakond päeva ei ütle midagi. Poliitikas on tihti see kiusatus, et minnakse isikuomaduste kallale. Me peaksime hindama inimest ikkagi tegude järgi. Ma hetkel ei oskaks midagi ennustada, vaatame. Ta on tegelikult väga arukas ja võimeline õppima. Kas ta tahab ja kas ta on valmis kompromissidele minema. See on väga palju temas kinni," arvas Reps.

Tulisemalt kritiseeris Jaak Aaviksoo haridusministriks saamist selle nädala alguses sotsiaaldemokraat, samuti haridusministriametit pidanud Peeter Kreitzberg, kes Delfi vahendusel tundis muret selle üle, et Aaviksoo hakkab IRLi lubatud tasuta kõrgharidust jõuga ellu viima terve haridussüsteemi tasakaalust välja viimise arvelt.

Internetis algatati sel nädalal ka allkirjade kogumine Aaviksoo haridusministriks saamise vastu.