"Rahanduskomisjoni liikmena on mul seda avalikku kirja kummastav lugeda, sest kui Mart Laari kandidaatur Eesti Panga nõukogu esimeheks oli meil komisjoni arutelu all, ütles ta selgelt, et esimeheks saades taandub ta päevapoliitikast. Avaldatud tekst on kõike muud, aga see selleks, mõtteid võib ju ikka mõelda. Endisele poliitikule ei saa seda ette heita," sõnas Holsmer

Oluliselt kummastavam on Holsmeri sõnul Laari soov seada kahtluse alla Eestile edu toonud parempoolse poliitika jätkumine. Kõik teised alternatiivid sotside või Keskearakonnaga valitsuse moodustamiseks tähendavad kõrgemat maksukoormust, lohakamat eelarvepoliitikat ja suuremat populismi. "Ma ei mõista, miks soovib Laar neid põhimõtteid, mille eest ta ka ise poliitikuna vähemasti oma sõnades seisis, prügikasti heita? IRL on ju paberite järgi ikka parempoolne erakond," ütles Holsmer.

Niisamuti ei tohiks Refomierakonna sisevalimiste juhtumit üle kanda e-valimiste usaldusväärsusele, sest need on oma turvalisuse ja usalduse astmes kaks täiesti erinevat maailma, jätkas riigikogulane. "E-valimised on tänu ID ja Mobiil-ID kasutamisele rangelt turvatud ja usaldusväärsed nagu igapäevased toimingud internetipangas. Mis puudutab ilmnenud pettusi, siis Reformierakond on neile kiirelt reageerinud ja järeldused teinud. Loomulikult on meil kahju, et sellised asjad juhtusid ja meie ülesanne on taastada usaldus nii erakonna kui ka sisemiste valimisprotseduuride suhtes."

"Kuna avalikus kirjas oli viide kunagisele Tallinna linna koalitsioonile aastast 2011, siis mulle meenus aasta 2005, kus peale viiekuulist Reformierakonna ja IRLi omavahelist koostööd otsustas linnapea Tõnis Palts koalitsiooni moodustada Edgar Savisaare ja Keskerakonnaga. Päevapealt ja ilma ühegi sisulise põhjuseta. Usun, et see paralleel jääb lihtsalt faktiks ajaloos mitte taaskorduvaks altvedamiseks," meenutas Holsmer.