Riigikogu kommunikatsioonijuhi Urmas Seaveri sõnul on Aaviksoo asendusliige kompensatsioonimandaadist tulenevalt Sven Sester ja seejärel Siim-Valmar Kiisler. Kuna Sester ilmsel rahandusministri kohast ei loobu, siis ongi tõenäoline, et Aaviksoo asendajaks saab Kiisler.

Kiisler kandideeris 2015. aasta riigikogu valimistel Mustamäe ja Nõmme linnaosa ringkonnas ning kogus 556 häält, kuid valituks ei ostunud. 

Ta oli aastatel 2008–2014 regionaalminister Andrus Ansipi teises ja kolmandas valitsuses. Ta on Isamaa ja Res Publica Liidu liige ning IRLi Tallinna piirkonna esimees.

Tallinna tehnikaülikooli kuratoorium valis täna ülikoolile uueks rektoriks Jaak Aaviksoo. Endise Tartu ülikooli rektori ja haridusministri kõrval kandideerisid TTÜ juhiks akadeemikud Jakob Kübarsepp ja Mart Ustav ning professor Andrus Salupere.

Kuratoorium kinnitab uue rektori ametisse 22. juuniks, kui TTÜ nõukogu ei kasuta kuu aja jooksul oma seadusejärgset vetoõigust. 41-liikmeline nõukogu koosneb TTÜ õppejõududest, töötajatest ja üliõpilastest.

TTÜ uus rektor astub viieks aastaks ametisse 1. septembril. Üks rektor võib ametis olla maksimaalselt kaks järjestikust ametiaega.