Kivi rääkis "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuus, et kui valitsus 2008. aasta lõpus otsustas EKAle Euroopa Liidu tõukefondi raha eraldada, tähendas see, et akadeemia pidi uue projektiga tööle hakkama, kirjutab ERR Uudised.

"Muudeti detailplaneeringut, alustati ülikooli väljakolimist ja lammutamist, et arheoloogilisi eeltöid alustada - seda selleks, et püsida kitsas ajalises graafikus," sõnas Kivi. Nende tööde tegemata jäämisel oleks Archimedese otsus loobuda EKA hoone ehituse rahastamisest tulnud juba 2009. aasta esimeses pooles.

Ta ei ole enda sõnul nõus täna haridusminister Jaak Aaviksoo öelduga, et ülikooli hooned on ülikooli enda mure. Seni ei ole riik ja haridusministeerium end avalik-õiguslike ülikoolide ruumiprobleemidest distantseerinud ja on neid suurte summadega toetanud.

"Meil on probleem, et toimetame väga piiratud eelarve raamistikus. Arvan, et EKA on täiesti erilises olukorras, see pole olnud õiglane ja märgid näitavad, et situatsioon võib muutuda," sõnas rektor, kes ei ole enda sõnul kaotanud usku lahendust leida.