Käesoleva aasta 7. juulil möödus Tallinna ja Helsingi vahelise regulaarlaevaliikluse avamisest 45 aastat. „Suur roll selle teokssaamisel oli toonasel Soome Vabariigi presidendil Urho Kaleva Kekkosel, kes oma kohtumistel NSVL juhtidega laevaliini avamise vajalikkust korduvalt rõhutas,“ ütles abilinnapea Taavi Aas Raepressi vahendusel.

Soome riigimehe ja presidendi Urho Kaleva Kekkose kui Eesti ja Soome vahelise reisilaevaliini taasavamise initsiaatori mälestuse jäädvustamiseks soovib Tallinna Linnavalitsus koostöös Tallinna Sadama AS-iga paigaldada sadama A-terminali seinale president Kekkose bareljeefi ning korraldab selle teostamiseks ostumenetluse, milles kutsutakse osalema kolm tunnustatud kujurit – Aime Kuulbusch-Mölder, Mare Mikof ja Aivar Simson. Bareljeef peaks valmima järgmise aasta varakevadel.

Reisisadam on olnud aastakümneid Tallinna jaoks Eesti ja Soome sõpruse ja koostöösidemete üheks sümboliks. Tallinna ja Helsingi vaheline reisilaevaliin taasavati 1965. aastal ning vaieldamatult oli selles suur roll ka Soome Vabariigi toonasel presidendil Kekkosel, kes 1964. aastal Eestit külastas.