"Kuigi uurimine kestis neli aastat, jõuti väga põhjalike menetlustoimingute läbiviimise ja rahvusvahelise koostöö järeldusteni. Tahan loota, et Narva elanikud, kes tegid aktiivselt vabatahtlikku tööd Varvara leidmiseks ja survestasid uurimisorganeid mõrvari leidmiseks, saavad täna vastuse," ütles Reinsalu. "Narvalaste kogukonna hoolivus on liigutav ja kodanikualgatuse korras tehtud koostöö kurjategija otsimisel politseiga eeskuju ning tunnustust vääriv. Samamoodi tuleb tunnustada kõiki ametkondi ja töötajaid, kes selle jõhkra kuritöö uurimisele kaasa aitasid."

Pean oluliseks, et alaealiste kannatanutega seotud kuritegude uurimine oleks esikohal nagu on märkinud ka peaprokurör Lavly Perling.

Politsei kinnitusel tuvastati Narvas 2012. aasta märtsis mõrvatud üheksa-aastase Varvara võimalik mõrvar, kes läks 2014. aasta veebruaris kolm päeva pärast temalt DNA proovi võtmist vabasurma.

Ida prefektuuri kriminaalbüroo juht Tarvo Kruup märkis, et tegemist oli 20ndates aastates narkomaaniga, kes oli varem kriminaalkorras karistatud, kuid mitte seksuaalkuritegude eest.

Mehelt oli DNA proov võetud 2014. aasta veebruaris. Proovi võtmisest kolm päeva hiljem oli mees teadlikult võtnud narkoüledoosi ühes Tallinna kortermajas ja surnud. Samas jõuti kattuvuse tuvastamiseni alles 2014. aasta suvel ning kui pöörduti mehe juurde tagasi, selgus, et too oli läinud pool aastat varem vabasurma võttes üledoosi kolmest erinevast narkootikumist.

Seega ei saanud uurijad meest küsitleda, kuid tehti kindlaks, et ta oli lapse kadumise ajal selles piirkonnas, samas puuduvad andmed tema tegevuse kohta kadumise ajal ning tal võis olla varasem kontakt lapsega.